top of page

SZERELVÉNYGYÁRTÁS

Cégünk több mint 100 gép működtetésével gondoskodik szerelvények legyártásáról.

Üzemeinkben forgácsolást és kovácsolást végzünk sárgaréz nyersanyag megmunkálásával.

KOVÁCSOLÁS

Süllyesztékes kovácsolással bonyolultabb kovácsdarabok állíthatók elő. A kovácsolást egy MECOLPRESS SEO/36 típusú kovácsgép készíti, amely hidropneumatikus fékrásegítéssel rendelkezik. A kovácsolás mérettűrései megfelelnek a MSZ 5744-es szabványnak.

A sorja nélküli kovácsolást „Pm” típusú, a sorjával történő kovácsolást pedig „Ge” típusú alapszerszámok hajtják végre. A kovácsgép 3600 kN ütőerővel rendelkezik, amely nagyságrendileg 2 kg-os termék kovácsolását teszi lehetővé.

FORGÁCSOLÁS

A forgácsolás alapvető jellemzője, hogy az előgyártmányról egy arra alkalmas szerszám segítségével, forgács formájában távolítjuk el az anyagfelesleget.
 

Az ellenorsós CNC eszterga − amelynek pontossága 0,003 mm − előgyártmány készítésére és rúd felhasználására is alkalmas.

A célgépes forgácsolást 6-14 orsós, 1-3 tengelyű gépek végzik a darab megmunkálásának megfelelően. A célgépek általában kovácsolt vagy öntött saját félgyártmányok forgácsolását végzik.

A kovácsoláshoz és öntéshez szükséges szerszámok előállítását a pontosság igényének megfelelően egy szikraforgácsoló végzi.

A gyártott termékek szennyezőktől való megtisztítása vizes bázisú mosószerrel, nagy nyomáson megy végbe.

 

A fényes, illetve natúr szerelvények összeszerelése és a nyomáspróbán való megfelelőség ellenőrzése a minőségi előírásokat követve, a technológiai előírásoknak megfelelően történik.

Tekintse meg galériánkat!

IMG_2539
eu image_edited.png
bottom of page